Az iskolai testnevelés és sport bemutatása

Az iskolai testnevelés és sport bemutatása

Iskolánkban a testnevelés órák a mindennapos testnevelés jegyében zajlanak, ami speciálisan azt jelenti, hogy minden elméleti képzéssel eltelő napra jut egy testnevelési óra is. Helyszíne az óráknak az intézmény sportudvara (most salakos pálya, de reményeink szerint hamarosan világítással is rendelkező műfüves pálya), míg téli időszakban a Mezőtúri Oktatási Centrum (volt főiskola) sportcsarnoka. A testnevelés órákon (fizikai munkára készülnek a tanulóink) a részvétel –kevés kivételtől eltekintve- kötelező. A mulasztásokat, órai felmentéseket előre bemutatott orvosi igazolásokkal kötelező igazolni.

 Iskolánkban számos lehetőség van sport tevékenységek folytatására. Megfelelő engedélyek mellett használhatóak a sportudvar létesítményei szabadidős, és hobby sportok űzésére, de lehetőséget biztosítunk számos sportágban egyesületi foglalkozásokra is. Jelenleg tanulóink közül számosan különböző küzdő sportokban jeleskednek (nagyon szép nemzetközi eredményekkel) aktív a női-férfi kézilabda életünk, de sokan játszanak különböző osztályú csapatokban labdarúgóként is. Népszerű az iskola tanulói körében a különböző fitt-nes, és testépítő klubok látogatása is.

Kispályás labdarúgásban rendszeres indulói vagyunk a hivatalos versenyeknek, osztálybajnokságaink színvonalas játékot hoznak. Népszerű sportnapjainkon minden tanulónk megtalálhatja a számára vonzó sportformákat.

Sportélet az intézményünkben
« 1 A 6 »