Diákélet az iskolában

Diákélet az iskolában
2015-2016-os tanév eseményei

A Diákönkormányzat szeptembertől kezdte meg működését. A fő célunk különböző iskolai rendezvények, kulturális programok szervezése, a diákélet tanórákon kívüli beindítása volt. Sikerült az osztályoknak a képviselőket megválasztani, és megtörtént a DÖK elnökének megválasztása is.

A DÖK rendezésében a következő események zajlottak:

Ősszel iskolai szinten megtörtént a 9. osztályosok felavatása. A tanítási órák szüneteiben játékos, vicces, illetve az osztály együttműködését igénylő feladatok megoldásával igyekeztünk elősegíteni a diákok beilleszkedését iskolánk életébe. Minden osztály jutalomban részesült.

A kollégiumban is felavatták az újonnan csatlakozó diákokat, mulatságos vetélkedő megrendezése keretében. Az avatást táncos összejövetel zárta.

A karácsony előtti ünnepi készülődésben a DÖK is részt vállalt, megérkezett az iskolába a Mikulás, aki megajándékozta a gyerekeket, dolgozókat szaloncukorral.

Karácsony előtti héten felállításra került a fenyőfa az iskola folyosóján, valamint tevékenyen részt vettünk a kollégisták karácsonyi ajándékának összeállításában.

Februárban farsangi mulatság megrendezésére került sor, ahol a tankonyha közreműködésével fánkot kaptak a tanulók. Az esti zenés táncos összejövetel népszerű volt a tanulók körében.

Tavasz kezdetén a Diákönkormányzat kezdeményezésére „Tégy az iskoládért” akció indult az iskolában, melynek keretén belül az iskola udvarának rendbetételére, virágládák kihelyezésére, és virágok ültetésére került sor.

Áprilisban megrendezésre került a Diáknap, ahol különböző ügyességi számokban, sport számokban, műveltségi és nyelvi tesztek kitöltésében mérhették össze tudásukat, ügyességüket, kitartásukat az osztályok. A nap végén egy ebéddel zártuk az eseményt. A győztes osztály tortajutalomban részesült.

Az eseményekről készült képeket a képgalériában lehet megtekinteni!