!!Digitális munkarend!!

Információink percről – percre2020. 04. 28.

Iskolánk szakmai vizsga menetrendje💪 A részletes, személyes tájékoztatást mindenki hamarosan meg fogja kapni e-mailben!!!!!!! Ebben írjuk meg ki hányra, hol, miben, mivel jelenjen meg. Tanulásra fel!

megnézem


2020. 04. 27.

Kedves szakmai vizsgára készülő diákok! Megjelent a miniszteri határozat a vizsgával kapcsolatosan. Jelenleg ez alapján készül az új vizsgabeosztás. Amint készen lesz értesítünk benneteket! Ami biztos, a központi írásbeli időpontok:
05. 28. 10. 00 ács, asztalos, ipari gépész, gépi forgácsoló, 05. 29. 10. 00 cukrász, szakács.
A rendelet elérhetősége tanulmányozásra:jef/36644/2020-itm számú miniszteri rendelet


2020. 04. 22.

Kedves diákjaink! Szomorúan tapasztaljuk, hogy többen a kiadott feladatokat NEM, vagy csak több hetes késéssel, tanári, osztályfőnöki könyörgésre küldik vissza. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy elkezdjük ezen, vissza nem küldött feladatok “értékelését”, melynek az értéke elégtelen! Amennyiben késve, de mégis megérkezik a feladat, azt értékeli a pedagógus és ez a jegy is bekerül a naplóba. A türelmünk, sajnos elfogyott! Úgy gondoljuk, hogy ebben a helyzetben is meg lehet oldani a kiküldött, nem túl nehéz feladatokat. Aki jelezte, és kért segítséget az kapott! Az iskola dolgozói, tanárai elérhetőek, tessék a problémával hozzájuk fordulni! Jó munkát!


2020. 04. 20.

Szakmai vizsga előtt állók! A héten születik kormányrendelet ez ügyben. Amint megismerjük a kész rendeletet, tájékoztatni fogunk benneteket. Addig e-mail fiók, telefon, postaláda élesítése történjen meg! Ja, és tanulni, feladatokat visszaküldeni, és maradj otthon!


2020. 04. 17.

Kedves érettségiző diákok!
A Magyar Közlöny 2020. évi 77. számában megjelent A Kormány 119/2020. (IV. 16.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során az érettségi vizsgák 2020. május–júniusi vizsgaidőszakban történő megszervezéséről rendelkezés.

Kérem tekintsétek meg!
Az ebben leírtak szerint a középszintű írásbeli érettségi vizsgák:

magyar nyelv és irodalom 2020. május 4., 9.00
matematika 2020. május 5., 9.00
történelem 2020. május 6., 9.00
angol nyelv 2020. május 7., 9.00
informatika 2020. május 15. 8.00.
Az emelt szintű történelem és angol is ekkor van.

Az emelt és középszintű írásbeli vizsgadolgozatok megtekintésének napjai 2020.május 28–29., az iskola pontosítja ezt az időpontot.

E rendelet szerint megszervezhető középszintű szóbeli vizsgák lebonyolítása a vizsgabizottságok előtt: pontosítás alatt, de a tervezett 06. 16.

A vizsgaeredmények megállapításának és adminisztrálásának időszaka 2020. június 15–16.


2020. 04. 07.

Diákok!

Lassan tavaszi szünet! Kérek mindenkit, hogy a kiadott feladatokat küldjétek vissza tanáraitoknak, azon a csatornán, amin kaptátok!! Fontos lenne, hogy ezek a szünet előtt elkészüljenek, ha a kiadott határidő ekkorra szólt. Mindenki nézze meg a tantárgyait, semelyik ne maradjon ki, még a fejlesztő foglalkozások és a gyakorlat sem! Lassan összegezzük, ki hogyan dolgozott! Hajrá! A jó idő ellenére: MARADJ OTTHON!!!


2020. 04. 03.

Kedves Diákok!

Szeretném felhíni a figyelmeteket, hogy a beadandó feladataitokat igyekezzetek IDŐBEN elkészíteni és elküldeni az adott pedagógus részére. Ez lehet, hogy email, messenger üzenet vagy facebookos megosztás, mindegyiket kövessétek! Minden nap foglalkozni kell a tanulni valóval. Biztos sokan megteszitek ezt, mégis minden nap kapjuk az üzenetet, hogy ez vagy az a diák ezt vagy azt nem küldte vissza. Tehát tessék RENDSZERESEN elvégezni a feladatokat, mert OKTATÁS VAN, csak nem a suliban! Hajrá! Maradj otthon!


2020. 03. 25. 11:30

Kedves diákok! Többen kérdeztétek, hogy ebben az időszakban az ösztöndíj folyósítása, hogy zajlik majd. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy aki jogosult, az a megszokott időben, a hónap végén meg fogja kapni. Jó digitális tanulást, együttműködést a pedagógusokkal!


2020. 03. 21. 9:00

Kedves diákok, szülők, kollégák! A hétvégére jó pihenést, hétfőn folytatjuk. Köszönjük az eddigi munkát ebben az új munkarendben!💪✌❤Ha valakinek nem ment volna át:
Március 16. óta tantermen kívüli, digitális munkarendben kell megszervezni az oktatást. Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem látogathatják a köznevelési intézményeket, minden tanórát virtuálisan, személyes kapcsolat létesítése nélkül kell megtartani. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása. A munka tehát folyik tovább, a tanév nem ért véget. Ja, maradj otthon🏣🏠!!!


2020. 03. 18. 18:40

Kedves Diákok!
A kollégáknak javasoltuk, hogy a küldött e-mailek szövegmezőjébe is illesszék be a feladatok tartalmi részét, mert szóltatok, hogy bizonyos fájlokat nem tudtok megnyitni. Így már nem csak a csatolt fájlban, hanem a szövegmezőben (vagy-vagy) is meg lehet oldani a feladatokat és a feladó pedagógusnak visszaküldeni. Kérem, akit már elértek a kollégák, jelezzétek, hogy elkezdtétek a munkát, mert lassan ellenőrizni fogjuk, hogy ki, milyen módon kapcsolódott be a munkába. Ami a kötelessége! Ja! Maradj otthon! 🏫🏚🏡🏠


2020. 03. 18. 10:00

Kedves Szülők!
Elindultak a felkészülési anyagok a digitális térben a gyerekek részére. Ebben feladatok is lesznek, melyeket határidőre vissza kell küldeniük a tanárok számára. Így tudjuk KÖZÖSEN ellenőrizni, hogy “tanulnak” e! Ezekre a feladatokra nem kapnak érdemjegyet, ezek a tanév teljesítéséhez szükségesek. Ha a diák ezeket nem juttatja vissza, akkor a tanévet nem tudja teljesíteni!
Kapnak olyan feladatokat, dolgozatokat is, amelyekkel mérjük ismereteiket. Ezekre jegyet kapnak. Hogy melyik feladat a dolgozat azt a pedagógus jelzi. Ezeket is vissza kell küldeni.
Kérem Önöket, hogy rendszeresen ellenőrizzék és segítsék gyerekeiket ebben a munkában! Mindannyiunk egészsége érdekében ne “bandázzanak”, a házi feladatokat ne közösen oldják meg, stb. Mindenkinek új ez a módszer. Csak együtt tudjuk ezt sikeresen megoldani! Ja! Maradj otthon, ha teheted! Köszönjük az együttműködésüket!


2020. 03. 18. 7:30

Kedves Diákok!
A mai nap különféle digitális csatornákon elindul a feladatok kiküldése részetekre.Néhányan papír alapon jutnak majd ezekhez, őket is tájékoztatjuk! Azért, hogy meggyőződjünk arról, hogy otthon tanultok, a kiküldött anyagok mellé feladatokat is kaptok, melyeket meghatározott(!) időpontra vissza kell juttatni az illető pedagógusnak. Ezek nem dolgozatok, nem kaptok rá osztályzatot, de ha nem készülnek el, és nem kapjuk meg válaszaitokat, az GÁZ. Így veszélyeztetitek a saját tanévetek sikerességét.
Azonban értékelni is kell az otthon végzett munkátok eredményét, így előfordulnak majd DOLGOZATOK is. Jelezni fogjuk, hogy erre mikor kerül sor.
Elkészült egy tervezet, hogy ezt milyen időközökben, formában tesszük meg KÖZÖSEN! Ez is kikerül a weboldalra és ide is.
Ma a lényeg, mennek az anyagok, és jönnek a válaszok! Ja! És MARADJ OTTHON!!!!! Jó egészséget!🙂


2020. 03. 16. 15:37

Szakképzési Centrum döntése alapján a következő két hétben (03.17-27.) a “külső”, vállalati gyakorlaton tanulószerződéssel részt vevő dákoknak SINCS GYAKOLATI KÉPZÉS! Két hét múlva ez a döntés felülvizsgálatra kerül.


2020. 03. 16. 8:00

Két szintvizsgára váró csoportnak (9. a pincér, 9. b hegesztő) az előző helyettes államtitkári levélből:
A szintvizsgákat elhalasztják, iskolai javaslat alapján az összefüggő szakmai gyakorlat kezdetére a tanulók szintvizsga nélkül is tanulószerződést köthetnek.


2020. 03. 16.

KRÉTA-rendszerben kiküldött szülőknek és a tanulóknak szóló levél


2020. 03. 15. 20:50
Figyelem! Főigazgatói utasítás:

A hétfői napra ütemezett esti munkarend szerinti felnőttoktatásban megtartandó foglalkozások, tanórák, kerüljenek elhalasztásra, ne kerüljenek megtartásra. A képzésben résztvevők a fenti információról kerüljenek kiértesítésre, ne jelenjenek meg, ne menjenek be az oktatási intézménybe. A távolmaradás, a hiányzás természetesen igazoltnak tekintendő.
A fenti jellemzők vonatkoznak a GINOP 6.1.3 projekt keretében lebonyolításra kerülő idegen nyelvi képzésekre is, az órák egyenlőre a hétfői napon szintén ne kerüljenek megtartásra.

A továbbiakban tájékoztatást fogunk adni a felnőttoktatásra, illetve a nyelvi képzésekre vonatkozó oktatásszervezési és ütemezési feladatokról.

Pardi Sándor
főigazgató Úr megbízásából

Üdvözlettel
Moldován György
főigazgató-helyettes

Karcagi Szakképzési Centrum


2020. 03. 14.
Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendre

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget. Az iskoláknak és a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell a váratlanul kialakult szituációhoz.
Az alábbiakban az iskolák és a pedagógusok számára fogalmazunk meg ajánlást.

a teljes ajánlás szövege


2020. 03. 14. 17:52
EMMI: Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány “A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

a teljes határozat szövege


2020. 03. 14. 9.00

Azok a 10-s,11-s diákok, akik külső gyakorlati helyen, tanulószerződéssel vannak szakmai gyakorlaton, kérem egyeztessenek a munkahelyen, hogy ebben a helyzetben van e ott munkavégzés, fogadják e őket. Ha igen tessék menni gyakorlatra. Tehát az oktatás nem állt le, csak az iskola zárt be.
MAI ismereteink szerint iskolai tanműhelyben sincs gyakorlat, az is suli. Kicsit furcsa, tudjuk, de most ehhez KELL alkalmazkodni, hogy ezt a tanévet sikeresen vegyük! Természetesen mivel minden folyamatosan változik, így ebben is lehetnek változások. De erről mindig írunk!


2020. 03. 14. – 8.00

Kedves Követők! Mivel többen kérdeztétek: hétfőtől a diákok nem látogathatják az iskolát. Tehát nem kell, egyenlőre iskolába jönni, menni. De a tanítás meg lesz szervezve. Ennek részletei kidolgozás alatt. Ha többet tudunk, azonnal tájékoztatunk mindenkit. Holnap azért a lelkünk mélyén emlékezzünk a forradalom hőseire!


2020. 03. 13. – 22.00

Kedves Szülők, Diákok!

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke 2020. március 13-án pénteken este bejelentette, hogy 2020. március 16-tól az ország általános és középiskoláiban a hagyományos tanítás határozatlan ideig szünetel.

Tantermen kívüli digitális munkarend kerül bevezetésre.

Az ezzel kapcsolatos új kormányrendeletek a hétvégén fognak megjelenni.

Tájékoztatásunk folyamatos lesz!

Kérünk mindenkit, fordítsunk nagy figyelmet a megelőzésre!