Kovács Péter gondolatai egy rendhagyó mintavizsgáról

Ma (2018. 03. 15.) egy igazán rendhagyó „rendezvényen” voltam hivatalos. A rendezvényt a Szőlőfürt Vendéglő- Dobos Imre tulajdonos és Szabó Tibor konyhafőnök szervezte. Olyan innováció ez szakképzésünkben, ami úgy gondolom, PÉLDA ÉRTÉKŰ. Sokat beszélünk ma az elméleti oktatás és a gyakorlati helyek együttműködéséről, de hogy valami igazán jól működjön, azért sokat kell még tenni. A mai nap erről szólt.

Úgy gondolom, a Szőlőfürt Vendéglő tulajdonosa és dolgozói sokat tesznek azért, hogy a hazai szakképzés eredményesebb legyen. 3 város (Mezőtúr, Szarvas és Szolnok) mezőtúri tanulói nagy részének biztosítanak lehetőséget a szakács szakma magas szintű elsajátítására. A mai napon időt, energiát és pénzt nem kímélve „próbavizsgát” szerveztek, ahol a mi iskolánk tanulói is számot adhattak tudásukról oktatóik, szüleik és a kamara képviselői előtt. Mi 5 végzős tanulóval (Patkós Fruzsina, Szőke Szilvia, Kálnai Zsolt, Kirják István és Kun Zoltán) „képviseltettük” magunkat. Az ifjú szakácsaink nagyon készültek erre az alkalomra- nem mindennapi dolog, hogy egy étteremben saját szüleiknek készítsenek- igazán finom- ételeket. Figyeltem őket. Láttam az izgatott pillantásaikat, vajon hogy ízlik az étel apának, anyának? Mit szólnak oktatóik? És láttam a büszkeséget szemük sarkában, amikor a vendégek- először a látványban gyönyörködtek, majd – ami egy szakács számára szerintem a legjobb dicséret, egy falatot nem hagytak a tányéron.

Köszönöm még egyszer a szervezőknek, segítőknek- és köszönöm NEKTEK Patkós Fruzsina, Szőke Szilvia, Kálnai Zsolt, Kirják István és Kun Zoltán. Büszke vagyok Rátok!

/forrás: Kovács Péter Facebook oldala/