Legenda születik….

Legenda születikEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis mezőtúri szakképző iskola, ahol tanárok és diákok egy kicsi, de lelkes csapata eldöntötte, olyan iskolát akar, ahol becsülete van a tisztességes munkának és tudásnak. A mai világunkban már ez sem kis feladat, de nem átallották azt mondani, „MUTASSUK MEG MINDENKINEK, MIRE VAGYUNK KÉPESEK!!” Igen ám, de….

Kicsik vagyunk? Igen, kicsik. Nehezebbek a körülményeink, mint nagyvárosok több száz, vagy ezer fős szakképző intézményeiben dolgozóknak? Nehezebbek. Állhatjuk a versenyt velük? Ha jó a csapat, figyelünk egymásra, eléggé elhivatott a közösség, s egy az akarat- talán.
5 év. Hosszú idő. 5 év alatt minden évben a Mezőtúri szakiskolának az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny regionális döntőjébe legalább két versenyzője jutott be. Az áttörést a tavalyi év hozta meg: a régióból egyedüli iskolaként mindhárom versenyszámban döntősek lettünk. A 3 megyéből a legtöbb versenyző (12!) a mi iskolánkból jutott be. A döntőben született egy 4., egy 6., három 10. helyezésünk. Akkor még nem tudtuk, még ezt is lehet felülmúlni…. A döntőbe most is egyedüli iskolaként Humán, Reál és Komplex versenyszámban is bejutottunk. És az eredmények:
Reál: Guba Krisztián 12. hely (országos 70!)
Humán: Szab Ágnes 3. hely (országos 20!!)
Komplex: Kovács Réka, Kálnai Zsolt, Kun Zoltán 2. hely
(országos 4!!!)
DÖNTŐBE JUTOTT
Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

/Kovács Péter/